Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke ali podobno.


Upravljavec


Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je:


STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju Na prehodu 32

2000 Maribor

ID za DDV: SI21696250

Matična številka: 7121539000


Osebni podatki in namen njihove obdelave


V kolikor želite prejemati vsebine STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju se lahko prijavite ali odjavite na naslednje obdelave:


  • občasne e-novice

  • redne e-novice

  • vabila na dogodke

  • obvestila o posebnih akcijah in priložnostih

  • publikacije


Z izpolnitvijo teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije in potrditvijo posredujete STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju naslednje kontaktne podatke:


  • ime

  • priimek

  • e-poštni naslov

  • telefonsko številko


Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji teh obrazcev, naročilnice, prijave oziroma registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, obvestil o posebnih akcijah ali publikacij. STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o.

& HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo

ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju ne more v celoti izključiti morebitnega odtekanja ali zlorabe podatkov, saj so spletne tehnologije odprte za javnost in tako lahko žrtev računalniških vdorov in kot take nepredvidljive.


OPOZORILO: EU GDPR ne predpisuje posebnih tehničnih ukrepov varovanja identitete ponudnika spletne strani oz. upravljavca, kot tudi ne predpisuje izkazovanja identitete obiskovalca spletne strani. Zato so zahteve po varovanju osebnih podatkov do dopolnitve predpisa o varovanju in obveznosti izkazovanja identitete upravljavca prepuščene posamezniku, da se sam odloča ali verjame izkazani nezaščiteni identiteti upravljavca, ki naj bi jo upravljal. Upravljavec tudi ne jamči, da je lahko prepričan, da je strinjanje pridobil od posameznika, ki naj bi se strinjal s pogoji obveščanja, saj se posameznik proti upravljavcu v postopku potrjevanja ne identificira na enoličen in preverljiv način.


Seznam spletnih mest, ki jih upravlja upravljalec


Podjetje STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju upravlja naslednje spletne strani:

Spletne strani

Opis spletne strani

vilicarji.si, horvat-sp.com

predstavitvena spletna stran


Soglasje


Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodkih, obvestilih o posebnih priložnostih ali publikacij in ostale produkte STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.


Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletnih straneh STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju na teh obrazcih, naročilnicah, prijavah oziroma registracijah vpišete svoje osebne podatke in se strinjate z vsako posamično obdelavo na katero pristanete. Pri vpisu osebnih podatkov STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju ne pogojuje privolitve v obdelavo pri obdelavah, kjer namen presega osnovni namen obdelave zaradi katere ste prišli na spletno stran.


Upravljavec STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju za obveščanje o spremembah pogojev poslovanja in spremembah politike zasebnosti uporablja storitev pošiljanja dokazljive elektronske pošte ali priporočeno regularno pošto. Zato boste o spremembah obveščeni na način, ki upravljavcu zagotavlja dokaz o pravočasni obveščenosti glede sprememb pogojev poslovanja oziroma politiki zasebnosti. Vse spremembe bodo objavljene tudi na spletni strani podjetja.


Osebne podatke za namene, kot ga določa veljavna zakonodaja in kjer ni potrebna privolitev, ker je pravna podlaga obstoječa zakonodaja (npr. hranjenje računov, sklenjenih pogodb in

podobno) hranimo in varujemo v skladu z Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).


Ve pravice


V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa ("pozabe"), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Če mislite, da so vaše pravice na spletnih straneh podjetja STROJEGRADNJA HORVAT

d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju kakorkoli kršene se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).


Čas hrambe osebnih podatkov


Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin novic, vabil na dogodke, publikacij. Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, STROJEGRADNJA HORVAT d.o.o. & HORVAT AGA d.o.o. v soupravljanju izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.


Piškotki


Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?


Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.


Seznam piškotkov na naših spletnih straneh:


Spletne strani

Ime piškotka

Trajanje

Opis

vilicarji.si, horvat- sp.com

EuCookieLaw

1 leto

Shrani uporabnikove preference

vilicarji.si, horvat- sp.com

Google Analytics

2 leti

Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami

vilicarji.si, horvat- sp.com

   


Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov


Družba Strojegradnja Horvat, d.o.o., posveča veliko pozornosti zaščiti vaših osebnih podatkov. Z vašimi podatki ravnamo z največjo možno skrbnostjo in varnostjo ter skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, predvsem pa skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07 in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR s pričetkom uporabe dne 25.05.2018.



Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

V kolikor imate kakršna koli vprašanja glede naše Politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov ali obdelave vaših osebnih podatkov, se lahko kadarkoli obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, in sicer na elektronski naslov External link opens in new tab or windowinfo@horvatsp.com.



Upravljalec vaših podatkov je družba:

Strojegradnja Horvat, d.o.o.

Na prehodu 32

2000 Maribor

e-naslov: External link opens in new tab or windowinfo@horvatsp.com

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki so vsi podatki, ki identificirajo posameznika, kot na primer ime in priimek, naslov, elektronski naslov itd.. Vaše osebne podatke ne pridobivamo brez vašega prostovoljnega soglasja in posredovanja podatkov. Ob posredovanju vaših osebnih podatkov se strinjate z njihovo obdelavo v obsegu in z namenom, za katerega ste osebne podatke posredovali. Več o namenih obdelave si preberite v nadaljevanju.



Nameni obdelave podatkov in prenos osebnih podatkov

Družba Strojegradnja Horvat d.o.o. lahko vaše osebne podatke obdeluje na podlagi izrecne privolitve.



Podatki ki jih obdelujemo so osnovni kontaktni podatki:

- ime, telefonska številka, e-naslov


Podatki o uporabi naših spletnih strani:

-klik na povezavo, ogled strani, povprečni čas na strani, obiskovalci po napravi, viri obiskov, ki vas je pripeljalo do ogleda naše strani, lokacija ogledov, povprečni čas ogledov glede na uro v dnevu, povprečni čas ogledov glede na dan v tednu


Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

- komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

- sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;

- tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);

- za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

- za statistične analize o prodaji naših produktov/storitev in o uporabi naših spletnih strani.

Rok hrambe

Vaše osebne podatke hranimo skladno s predpisanimi roki hrambe oziroma do izpolnitve namena, za katerega so bili pridobljeni. Osebne podatke pridobljene na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica, v kolikor ni drugačen rok predviden v podanem soglasju ali določen z zakonom.



Pravice posameznikov

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

  • vpogled,

  • popravek,

  • popoln izbris,

  • omejitev obdelave,

  • prenosljivost podatkov

  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje,

ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica. V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v tem dokumentu.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

Obveščamo vas, da lahko podano soglasje delno ali v celoti kadarkoli prekličete. Zahtevo za preklic soglasja lahko posredujete na naslov Strojegradnja Horvat d.o.o., Na prehodu 32, 2000 Maribor ali na emial naslov External link opens in new tab or windowinfo@horvatsp.com.


V primeru suma, da se vaši podatki ne obdelujejo skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS.



Avtomatizirana obdelava podatkov

Obveščamo vas, da avtomatsko obdelujemo tudi določene informacije, ki niso v nikakršni zvezi s posamezniki ali posameznicami in so odvisne od načina, kako pregledujete naše spletne strani. Te informacije uporabljamo za interne raziskave, da bi izboljšali naše storitve, za statistične obdelave in iz varnostnih razlogov. Te informacije so kliki na povezavo, ogled spletne strani, povprečni čas na spletni strani, obiskovalci po napravi, viri obiskov, ki vas je pripeljalo do ogleda naše spletne strani, lokacija ogledov, povprečni čas ogledov glede na uro v dnevu, povprečni čas ogledov glede na dan v tednu. Obveščamo vas, da imate pravico ugovarjati sprejemanju odločitev na podlagi zgolj avtomatske obdelave vaših podatkov razen, ko je takšna odločitev nujno potrebna za preprečevanje zlorab in utaj na podlagi predpisov EU in nacionalne zakonodaje, za sklepanje in izvajanje pogodb med posameznikom in družbo Strojegradnja Horvat d.o.o. ali temelji na vaši izrecni privolitvi.


Povezava na druge spletne strani

Ta politika zasebnosti se nanaša na spletno mesto horvat-sp.com. Naša spletna stran vsebujejo tudi povezavo na drugo spletno stran, vendar nikoli na nobeno z zakonsko nedovoljeno vsebino. Ob kliku na povezavo druge spletne strani se seznanite z njihovo politiko zasebnosti, saj družba Strojegradnja Horvat, d.o.o. ni odgovorna za politiko zasebnosti in piškotkov ter vsebine te povezane spletne strani.


Veljavnost in spremembe

Ta politika zasebnosti stopi v veljavo z dnem objave. Upravljavec si pridržuje pravico do sprememb brez kakršnegakoli predhodnega obvestila. Vse spremembe bodo objavljene na teh spletnih straneh in stopijo v veljavo z dnem objave na tem spletnem mestu.